IBAIN 1 – BC BIOS 2

Weer met 2 voeten op de grond voor BIOS 2

Stel je voor, je wordt als team 2x kampioen en je gaat in 2 jaar tijd van de 9e naar de 7e divisie. Dan kun je daar op 2 manieren (2 lijkt een soort thema te worden?) mee omgaan. Of je bent in een euforische stemming na 2 kampioenschappen of je verwacht er niet veel van en je bent blij met 1 of 2 punten. En BC BIOS 2 (weer een 2) kende een mix van vertrekpunten.

De start was in de ogen van sommigen uit het team vals: welke onverlaat verzint nu dat je op zaterdagochtend om 9 uur moet spelen in Amstelveen met een wereldreis van Rijnsburg naar Katwijk naar Noordwijk en naar Amstelveen. En dan ook nog een kwartier marge pakken om op tijd te zijn. Maar ok, vol goede moed dan maar. En dan… Zaal leeg, geen netten en nog belangrijker, de kantine dicht. Dus geen koffie. Terwijl er toch echt wel een heel bosje ouders in de sporthal was vanwege de hel op aarde voor ouders: zwemles. Dus dan begin je maar om half 10 of zoiets.

Maar niet voordat… (kijk je ook Dit was het nieuws? Dan ken je dit zinnetje). De heenreis in de auto was bijzonder. Dan denk je een stille elektrische auto te hebben, zitten er 2 mensen in die hun uiterste best doen om blaffende hondjes na te doen. Beetje naweeën van ziekte. Gelukkig zoekt Piet Ouwehand straks de helende zon van Kroatië op. Soort warmtestage. Onderweg kwam natuurlijk weer van alles voorbij. Als eerste natuurlijk of Bart 2 minuten te vroeg was met ophalen of dat Marieke (dan dus) 2 minuten te laat was… En daarna bijzondere dromen over materiaalpech (best netjes verwoord denk ik), cursus locatie delen in whatsapp, en manieren om in de winter warm te blijven.

Terug naar de wedstrijd. Maar niet voordat… Er een ritueel momentje ontstond: de formele overdracht van het captain-schap van Bart Giesbers naar Marieke Ipema. Gelukkig hebben we de foto’s nog (dat zinnetje ken je dan ook, zie bijgaande foto van dit officiële moment).

We begonnen al met een eerste indruk: vooral een hooggespannen verwachting bij het niveau van de tegenstanders. Veel mensen uit India of omgeving, toch een van de toplanden in de badmintonsport. Al hebben we deze dag geleerd dat India geen nationale sport heeft om ervoor te zorgen dat alle sporten de juiste aandacht krijgen. Daar kunnen wij Nederlanders nog iets van leren. Cricket is trouwens ook geen nationale sport, maar ‘religion’… Overigens hadden we het grote aandeel Indiërs kunnen verwachten als we even gegoogeld hadden. De naam van de club – IBAIN – staat namelijk voor Indian Badminton Association in the Netherlands. Dat niveau werd bevestigd in het herendubbel. Na een snelle eerste game ging de 2e al beter. Maar de winst was voor IBAIN 1 (ja ja, het eerste team, waarom niet het 2e als 2 het thema is geworden). De heren singles gingen ook verloren, maar het dames dubbel daarentegen…! Stap 1 in de dag van de (2) dames. Winst in het dubbel en daarna ook winst in de 2e dames single van Yvonne Snijders… Bij het napraten achteraf bleek overigens dat de eerste heer van de thuisclub 2 (…) of 3 klassen hoger heeft gespeeld dan het Noordwijkse BIOS.

En ik vermoed dat je de einduitslag al een beetje aan voelt komen met al die tweetjes… Ja, je hebt gelijk, het werd 6-2 voor de thuisploeg. En om maar eens in het thema te blijven: IBAIN won hun zes punten allemaal in 2 games. BIOS won hun 2 wedstrijden allebei in drie games. Na de wedstrijd hebben we natuurlijk nog even gezellig nagepraat, dat zal circa 2 kwartiertje zijn geweest. Erg gezellig onder het genot van 2 bakjes patat (friet? frites? patat frites?) per team.

De terugreis was uiteraard weer interessant. Om de een of andere reden komt toch steeds weer het gesprek op vegetarisch of vegan. Op een bruiloft, verjaardag of een ‘plankje’ na een wedstrijd. Maar ook 12 uur gegaarde pulled pork. Waarbij Bart zich volgens Marieke erg goed op de vlakte houdt. En natuurlijk de vakantie van Piet, geniet ervan! Na deze start heeft BIOS 2 een weekje vrij vanwege een uitgevallen team. Daarna gaan ze weer voor de volgende punten.

14/09/2024 Frans Snijders
  • Tank en Schenk!