BC BIOS 3 – BC ORBITON 5

Wedstrijd 3

Thuiswedstrijd tegen het altijd gezellige Hoogkarspel. Verzekerd van een spannende, gezellige sportieve avond. Deze keer twee heren en twee dames van BCBIOS: vol aan de bak dus.

Dat begon al met de heren-dubbel: Keano en Ron samen. De eerste set werd net aan op 19-21  verloren. De tweede set ging een stuk beter en konden Ron en Keano gelijk maken met een duidelijke 21-13 overwinning. In de derde set werd het echt spannend: mooie rally’s, knappe ballen en keihard werken van alle vier! Qua sportiviteit zou een gelijkspel hier op zijn plaats zijn geweest. De punten gingen deze keer naar Hoogkarspel.

Ook bij de dames dubbel maakten Anouk en Ingrid er een spannende pot van. De eerst konden ze nog maar net naar zich toetrekken met 22-20. In de tweede set kon BCBIOS na een voorzichtige start in één keer ver uitlopen. Met 10 punten voorsprong kon de tweede set ook binnen gehaald worden.

De single kon zowel Ron als Ingrid redelijk makkelijk naar zich toe halen. Keano en Anouk lukte het niet om hun partijen te winnen.

Dankzij een strakke tijdplanning was er tijd genoeg om de mixen na elkaar te spelen. Hoe leuk en leerzaam om naar elkaar te kunnen kijken en elkaar aan te moedigen. Voor het eerst sinds lange tijd stonden Ron en Ingrid samen op de baan. Veel apart gespeeld, nog niet zoveel samen. Maar ook voor deze twee ervaren spelers is concentratie en focus belangrijk. Na een bijzonder intermezzo met een speler van de tegenstanders van team 1 (gevalletje: hoe klein is de wereld’), gaven Ron en Ingrid enkele punten weg en moest de focus weer even terug gevonden worden. Gelukt: 2 sets gewonnen.

In de tweede mix van Keano en Anouk was mooi om te zien wat de positieve bijdrage van trainen, oefenen en spelervaring is. Volgens Keano nog genoeg om op te trainen, volgens Ingrid zeker niet weggeslagen, op de goede weg! Eindstand 4-4.